All times are UTC + 1 hour


It is currently Tue 20 Feb, 2018 10:59



Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri 11 Apr, 2008 00:19 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
En als we t toch over de BBQ hebben :

Als je een BBQ geeft voor een flink aantal vrienden en niemand hoeft te rijden moet je dit eens proberen hier maak je ook de blits mee en is bevendien nog zeer zeer lekker ook

Ingredienten :

1 grote watermeloen van ongeveer 4-5 kilo
1 fles absolut vodka of een fles inmmak brandewijn net wat je wil

Materiaal :

Een accuboormachine en 1 nachtje geduld :lol:

Werkwijze :
1. maak met de accu boor een klein gat in de water meloen let op maak gat en houd gelijk de kant met het gat als bovenkant je wil al het sap erin houden !
2. Open de fles vodka
3. stop de fles in 1 beweging (is een keer oefenen) in het gat en duw de hals ongeveer 1 cm in de meloen.
4. Zorg dat je fles rechtop i de meloen zet en beweeg de fles daarna niet meer, zodat de schil de fles vasthoud en er zo min mogelijk lucht bijkan
5. laat een nachtje de fles rechtop (dus dit doe je de dag voor je BBQ ) in de meloen staan door de fles bv tegen de muur te laten leunen
(ikzelf heb hiervoor een standaard gemaakt van een oude barkruk, die staat op zijn kop en de meloen leunt dan op de 4 balkjes tussen de poten en blijft in balans :grin:

Als al je vrienden er zijn haal je de inmiddels lege fles uit de meloen, maar je houd nog wel het gat boven ^^

Pak glazen en laat nu langzaam het vocht eruit lopen in de glazen, daarna kun je de uitgelekte meloen in grote stukken snijden en bij de vodka in de glazen doen !!!


Smakelijk en echt een feest om te doen

Groetjes Erwin

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 30 Apr, 2008 19:56 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
Oesters crueses op rucola en spinazie met champagne sabayon

Ingredienten :

per persoon

6 oesters crueses
1 glas champagne
30 gram rucola
50 gram spinazie
1 glas champagne
1 eidooier


Werkwijze

1. snijd de oesters open en giet het voch in een pannetje
2. leg op een bord de verse spinazie en de rucola
3. voeg de champagne toe aan het vocht van de oesters
4. Zet het vocht op je laagste pitje en verwarm tot ongeveer 60 graden
5. voeg de eidooier toe en klop het geheel mooi schuimig

Leg de oesters met schelp op de rucola / spinazie
drapeer de champagne sabayon er overheen


Smakelijk (ps dit is een prijzig gerecht )

advies champagne : languedoc methode champegnoise brut imperial

groetjes erwin

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 07 May, 2008 23:00 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
Macho nacho's :lol: :lol: :lol: :lol:

Ingredienten :

1 zakje nacho's (bijvoorbeeld dorito's naturel)
1 avocado
2 verse tomaten
2 dl olijf olie
geraspte kaas (lieft caserella)
peper, zout

werkwijze :
1. neem een oven schaal
2. schil en ontpit de avocado
3. de de avocado in een bakje
4, snijd de tomaat in plakken en voeg deze bij de avocado
5. Voeg peper, zout en de olijf olie toe
6. pureer dit met een staafmixer
7. Giet de saus over de chips
8. Stooi er als laatste de kaas overheen
9. Verwarm het geheel in een oven (190graden) 10 minuten zodat de kaas bruin wordt

eet smakelijk erwin

(met dank aan michael) :lol: :lol:

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 08 May, 2008 09:04 
Überposter
Überposter
User avatar
Offline

Joined: Thu 26 Oct, 2006 18:26
Posts: 1566
Location: Baolder
Onlangs je witlof creatie eens geprobeerd, was erg lekker.... was alleen de "jes" vergeten achter witlof, dus die pasten niet zo mooi in de pan :roll: En de siroop heb ik iets te dik ingekookt, dat krijg je met een n00b in de keuken: was eigenlijk allang siroop, echter doordat het zo warm was vond ik 'm nog te dun.... totdat ie al bijna helemaal verdampt was ben ik er mee gestopt... en toen ie af was gekoeld had ik bijna stroop ;)

_________________
Image
ImageImageImageImageImageImage
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 27 May, 2008 18:33 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
Ondanks het feit dat ik definitief uit de horeca stap zal ik toch regelmatig nieuwe lekkere recepten posten :lol:

Geen nood dus dat dit topic "opdroogt " :P

Tot snel

erwin

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Wed 04 Feb, 2009 22:58 
Quizmaster
User avatar
Offline

Joined: Sat 15 Jul, 2006 14:29
Posts: 493
Location: Lottum
Ik weet nog toen ik dit meenam naar het kerstdiner van de vriendenclub dat er bijna om gevochten werd:

Mokka ijstaart

Ingredienten
-2 Pakken Batonkoeken (Mokka schuimkoekjes, lichtig te vinden in supermarkt)
-0.5 L Slagroom
-2 Zakjes Klop-Klop
-3 Theelepels Cacao
-2 Theelepels Moccona (Oploskoffie)

Hulpmiddelen
Springvorm (Dit is een springvorm)
...

De koeken verkruimelen (niet te fijn)
Slagroom stijfkloppen
Klop-Klop stijfkloppen
Alles luchtig door elkaar mengen en in springvorm doen
Halve dag in diepvries bewaren

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 13:35 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
okeej okeej het is een beetje verwaterd maar voila hier is weer een recept want het wild seizoen komt er weer aan :

Jachtschotel (de enige echte)

1 kilo haas (of als je niet echt van wild houd tam konijn)
200 gram wintergroente (ui, prei, knolselderij, winterpeen)
0.5 liter rode wijn
3 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
20 gram zilveruitjes
klein bosje verse tijm
2 kruidnagels
3 jeneverbessen
1 pak ontbijkoek
1 reep pure chocolade (liefst eigen merk supermarkt want die zijn een beetje vet)

werkwijze :

1. Snijd het vlees in grove blokken van 1 bij 1 bij 1 cm
2. snipper de ui en fruit deze aan in een braadpan (liefst emaille of gietijzer)
2. voeg het vlees toe en schoei snel op hoog vuur dicht
3. draai het vuur laag en giet de rode wijn erbij
4. snijd ondertussen de groentes in grove stukken
5. doe de groentes en kruiden in de pan en voeg de zilveruitjes toe
6. draai het vuur helemaal laag en laat een uurtje of 2 doorsudderen (mag eigenlijk niet koken)
7.voeg vlak voordat je gaat eten 1 plak peperkoek toe van ongeveer 1 cm dikte en los deze op in de pan. hiermee bindt je het tot een stoofpotje
8. voeg ongeveer de helft van de chocolade reep toe en los ook deze op in de stoofpot. LET OP nu mag de pan dus echt niet meer gaan koken want dan gaat het mis)
9. als de stoofpot nog een beetje waterig is kun je meer peperkoek en chocolade toevoegen maar doe dit dan in kleine stapjes. want hoe langer de pan op het vuur staat hoe dikker het wordt.

eet smakelijk

lekker met aardappelpuree, een stoofpeertje en rode kool

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 13:42 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
stoofpeertjes ?

per persoon 1 stuks gieser wildeman
1 kaneelstokje
0.5 liter rode wijn
20 gram suiker
1 vanille stokje
1 sinaasappel
4 stuks steranijs (als je dat niet hebt is 1 anijsblokje ook prima)

werkwijze :

1. schil de stoofpeer en snijd de onderkant vlak af zodat peertje blijft staan. Laat het steeltje eraan dat ziet er cool uit op bord.
2. doe de stoofpeertjes in een grote pan
3. prik met een vork in de sinaasappel een stuk of 30 gaatjes (inclusief schil)
4. stop de sinaasappel bij de peren in de pan
5. voeg kaneel, suiker, anijs toe
6. zorg dat de peren helemaal onder de wijn komen te staan (als je meerdere stoofpeertjes maakt en 0.5 liter wijn is niet genoeg om ze onder te zetten doe de rest dan aanvullen met water)
kook de peertjes ongeveer 40 minuten op laag vuur en laat ze in de pan afkoelen

voila mooie en lekkere rode stoofpeertjes

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 13:45 
Überposter
Überposter
User avatar
Offline

Joined: Thu 26 Oct, 2006 18:26
Posts: 1566
Location: Baolder
BTW, voor 1 kilo tam konijn... hoeveel konijnen heb je daar grofweg voor nodig? Dan weet ik hoeveel ik er bij de dierenspeciaalzaak moet halen ;) Of eens het gerecht bij vrienden van me voorstellen :D

_________________
Image
ImageImageImageImageImageImage
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 13:53 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
1 kilo konijn gaat om vlees dus komt neer op 2 konijnen (meestal bij de slager / poelier bestel je wild in "technische delen" dus een kilo konijn is dan ongeveer een kilo vlees van diverse delen van het konijn zoals achterpoot en rug waar dan weer het meeste vlees zit) je kunt ook een compleet geslacht konijn kopen dat is ongeveer 2.5 kilo en houd je ongeveer 800 gram vlees aan over als je dit netjes kunt snijden. mijn advies bestel bij de slager gewoon 1 kilo haas of konijnenbout dan zit je altijd save

Edwin een konijn van de dierenwinkel wil je echt niet opeten trust me :puke:

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 15:30 
Überposter
Überposter
User avatar
Offline

Joined: Thu 26 Oct, 2006 18:26
Posts: 1566
Location: Baolder
Ja, niet gelijk... moet je wel nog ff vetmesten ;)

_________________
Image
ImageImageImageImageImageImage
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Tue 25 Sep, 2012 15:36 
Lord
Lord
User avatar
Offline

Joined: Tue 09 Oct, 2007 22:47
Posts: 250
Location: Veghel, Noord Brabant
moet je eigenlijk ook meteen je konijn in een veel te klein hokje stoppen anders krijg je zo'n taai beest met meer spier als vlees. in een klein hokje kan hij dan niet veel bewegen wordt hij lekker vet van inderdaad :-)

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Receptenboek-hoek
PostPosted: Wed 26 Sep, 2012 09:36 
King
King
User avatar
Offline

Joined: Sat 12 Nov, 2005 18:00
Posts: 929
Location: Remunj
Stap 1. Koop oud bestelbusje met bladveringen
Stap 2. Vervang koplampen voor felle Xenon verlichting
Stap 3. Zoek in veld naar locatie met veel hazen/konijnen
Stap 4. Speel midden in de nacht Carmegeddon op die locatie
Stap 5. Schraap de hazen/konijnen van de bumper
Stap 6. Zie recept hierboven.

_________________
Image
Top
  Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron